Деякі харків'яни можуть менше сплачувати за ЖКП: умови отримання пільг

Право на пільги мають члени сімей загиблих захисників та захисниць України

В Управлінні соціального захисту населення Адміністрації Основ’янського району розповіли про пільги, які можуть отримати деякі харків'яни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Так члени сімей загиблих захисників та захисниць України можуть отримати: 

  • 50% знижку на оплату за користування житлом (квартирна плата), 

  • 50% знижку на користування газом, електроенергією та іншими комунальними послугами у межах середніх норм споживання. 

“З питань призначення пільг можна звернутися до органу Пенсійного фонду України за тел.: (0800) 503-753”, - пояснили у міській раді.

Крім того, члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України можуть отримати додаткові соціальні гарантії на оплату житлово-комунальних послуг шляхом перерахування компенсації підприємствам, які зайняті обслуговуванням житлового фонду, та підприємствам, що надають комунальні послуги окремим категоріям громадян міста, а саме:

  • 50% пільгова знижка на оплату послуг з постачання та розподілу електро- та теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, поводження з побутовими відходами, послуг з розподілу природного газу, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, управління багатоквартирним будинком у межах соціальних нормативів та пільгової оплати послуг з постачання природного газу на опалення житла шляхом перерахування надавачу послуг сум часткової компенсації оплати з таких послуг.

Ця програма фінансується коштом бюджету територіальної громади міста Харкова.

“Загалом цього року районне управління видало посвідчення 40 членам сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України, з них 32 особи оформили в управлінні додаткові соціальні гарантії на оплату житлово-комунальних послуг. Тел. для довідок: (057) 725-31-84”, - розповіли у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, яку допомогу отримують деякі харків'яни




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися