Що відбувається в містах Харківщини, звільнених від російських окупантів минулого року (ФОТО)

В Ізюмі повністю відновлено електро- та водопостачання, а Куп'янськ під постійними ворожими обстрілами

Рік тому українські військові звільнили міста Ізюм та Куп'янськ від російських загарбників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега  Синєгубова.

Тікаючи з українських міст від ЗСУ, ворог залишив по собі суцільну руїну – вбиті та закатовані люди, зруйновані житлові будинки, лікарні та школи, знищена та розкрадена комунальна інфраструктура.

“За рік по тому, як Президент України Володимир Зеленський разом з військовими підняли над Ізюмом синьо-жовтий прапор, у місті повністю відновлено електро- та водопостачання. Замість вщент зруйнованої ворогом центральної котельні запускаються мобільні котельні, відновлюються житлові будинки. Знову працюють амбулаторії, відбудовується та майже повністю відновила роботу Центральна міська лікарня”, - розповів Олег Синєгубов.

За його словами, залишивши Куп'янськ, росіяни до цього часу піддають місто майже щоденним варварським обстрілам, але навіть за таких умов під українським прапором відновлюється життя. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що найбільші масштаби забруднення ВНП ідентифіковані в Харківській, Херсонській та Миколаївській областях. У відомстві повідомили, що в цих областях запроваджені новітні методи очищення територій з використанням дронів, машин механізованого розмінування і звичайно саперів із засобами пошуку. Така методика дозволяє набагато швидше визначати межі територій, що підлягають подальшому гуманітарному розмінуванню та знімати "підозри" з земель, які є безпечними для використання.



Джерело: https://t.me/synegubov/7018
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися