У Харківській області створять особливу оперативну групу: що відомо

Для розмінування територій використовують дрони та машини механізованого розмінування

Найбільші масштаби забруднення ВНП ідентифіковані в Харківській, Херсонській та Миколаївській областях. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства оборони України. 

У відомстві повідомили, що в цих областях запроваджені новітні методи очищення територій з використанням дронів, машин механізованого розмінування і звичайно саперів із засобами пошуку. Така методика дозволяє набагато швидше визначати межі територій, що підлягають подальшому гуманітарному розмінуванню та знімати "підозри" з земель, які є безпечними для використання.

У відомстві повідомили, що для підвищення ефективності координації та взаємодії підрозділів, що здійснюють розмінування деокупованих територій, буде створено у  вказаних регіонах оперативних груп з координації заходів розмінування при обласних військових адміністраціях під керівництвом офіцерів секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності.

Загалом в Україні близько 174 000 км кв., включаючи 14 000 км кв. морських акваторій території вважаються такими, що повинні бути обстежені на наявність ризиків від вибухонебезпечних предметів. Це території, на яких велись або ведуться активні бойові дії, які перебувають в тимчасовій окупації, та території, по яких були нанесені авіаційні та ракетні удари.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що розпочався прийом заявок для отримання допомоги у проведенні аварійно-ремонтних робіт від жителів Дергачів, які мають пошкоджені домоволодіння легкого та середнього ступеня (не зруйновані), але не мають можливості зареєструватися у державній програмі “єВідновлення”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися