Що потрібно робити ВПО, щоб не втратити виплати після перевірок

Про дату проведення перевірки ВПО мають повідомляти за два дні

У Мінреінтеграції розповіли, що робити, щоб не втратити виплати ВПО у разі відсутності особи під час перевірки місця проживання, повідомляють "Коментарі. Харків".

У відомстві розповіли, що у серпні Національна соціальна сервісна служба почала перевірки фактичних місцо проживання ВПО, які отримують виплати на проживання. 

Про проведення такої перевірки переселенців мають повідомляти за 2 дні. Контроль може виконуватися на підставі:

- інформації про реєстрацію осіб як ВПО у межах однієї територіальної громади;

- отримання сповіщення від органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, громадських об’єднань чи фізичних осіб про зміну фактичного місця перебування ВПО;

- результатів верифікації відповідно до критеріїв призначення зазначеної допомоги.

Щоб не втратили виплати ВПО у разі відсутності під час перевірки необхідно протягом 14 днів звернутися до управління соціального захисту населення (УСЗН). А якщо є обґрунтовані причини відсутності – протягом 30 днів надати УСЗН документи, що це підтверджують.

“Тож якщо ви змінили місце фактичного проживання чи контактний номер телефону або ж не вказали номер квартири, потрібно надати відповідну інформацію. Це можна зробити, звернувшись до УСЗН. Якщо у вас залишилися питання, телефонуйте на гарячу лінію Нацсоцслужби за номером: (044) 289-87-89”, - уточнили у Мінреінтеграції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Кабмін удосконалив механізм компенсації витрат за проживання внутрішньо переміщених осіб. Детальніше про ухвалені зміни читайте за посиланням




Джерело: https://t.me/minre_ua/4120
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися