Оформити паспортні документи можна по-новому: що відомо

Оформити документи можуть батьки разом з дітьми

Громадяни України можуть одночасно оформити паспортні документи собі та дітям. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Державної міграційної служби України.

Один з батьків, перебуваючи у підрозділі міграційної служби, може:

  • одночасно оформити ID-картку та паспорт для виїзду за кордон собі;

  • одночасно оформити собі ID-картку та закордонний паспорт, а також закордонний паспорт своїй дитині до 14 років;

  • одночасно оформити собі ID-карту, а також закордонний паспорт своїй дитині до 14 років.

“Аби отримати таку послугу одному з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників дитини, яка не досягла 14-річного віку або особи, яка визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною, потрібно подати заяву та відповідні документи до підрозділу ДМС, центру обслуговування "Паспортний сервіс" в Україні чи за кордоном або в ЦНАП”, - пояснили у міграційній службі.

Варто пам'ятати, якщо дитині, якій оформлюють закордонний паспорт, виповнилося 12 років, її присутність під час подання документів обов’язкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Старосалтівській громаді почне працювати мобільний сервісний центр МВС. Сервісний центр буде обслуговувати громадян за адресою: смт. Старий Салтів, вул. Перемоги, б.21, та надаватиме послуги з:  відновлення та обміну посвідчення водія, реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, відновлення свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Мобільний сервісний центр МВС буде вести прийом громадян, які попередньо зареєструвалися за посиланням або у ЦНАП Старосалтівської селищної ради. Дата та час надання послуги буде повідомлено додатково.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися