Мешканці яких постраждалих будинків на Харківщині скоро повернуться додому

Власникам квартир ще доведеться ремонтувати житло

Мешканці трьох найбільш постраждалих багатоповерхівок Чугуєва можуть готуватися до повернення додому. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Чугуївської міської ради.

Заступник міського голови Костянтин Бармін розповів, що відбудова пошкоджених ворожими обстрілами будинків 155 та 157 в Авіаторі виходить на фінішну пряму, а по 128 будинку в Клугино-Башкирівці є чітке розуміння термінів завершення робіт.

У міській раді нагадали, що роботи в Авіаторі стартували ще навесні коштом міського бюджету, а башкирівський будинок ремонтують з літа коштом держави. “Отже, мешканці мають тверді підстави сподіватися до початку опалювального сезону повернутись до своїх помешкань”, - зазначили у міській раді.

При цьому власникам квартир ще потрібно буде зробити внутрішньоквартирний ремонт, адже відновлення в усіх трьох будинках відбувається до стану новобудови (говорячи простіше, до стану "голих стін"). 

“Тож закликаємо всіх мешканців, чиї квартири постраждали, обов’язково і негайно подати заяву на “єВідновлення”, щоб отримати кошти на ремонт своїх квартир. Це тим більш важливо, якщо згадати, що з 15 вересня вступають в дію зміни до Порядку надання компенсації за пошкоджене житло, згідно з якими максимальна сума компенсації за зруйновану квартиру може становити 350 тис. грн. Причому відтепер при її обчисленні буде враховуватися, наприклад, вартість знищеного балкона або лоджії. Погодьтесь, це солідна сума, на яку можна навести лад у своїй оселі”, - пояснили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, яку допомогу надають пенсіонерам та людям з інвалідністю у Харкові. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися