Хто допоможе відновити будинки та бомбосховища в Харківській області

Організація може допомогти малими, середніми та важкими ремонтами будинків, а також відбудовою бомбосховищ

У Харківській області найгострішими питаннями є відбудова житлового фонду і критичної інфраструктури, а також розмінування територій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Відновлення Харківщини обговорив заступник начальника ХОВА Михайло Харнам з делегатами Global Emergency Relief, Recovery and Reconstruction (GER3).

За словами Михайла Харнама, зараз відбудова Харківської області проводиться завдяки фонду ліквідації наслідків збройної агресії, обласному та місцевим бюджетам, міжнародним донорам. Проте, за його словами, роботи ще дуже багато.

Це був перший візит представників американської неприбуткової гуманітарної організації на Харківщину. Раніше вони вже працювали у Київській, Чернігівській і Сумській областях.

Виконуючий обов’язки регіонального директора в Україні Global Emergency Relief, Recovery and Reconstruction (GER3) Джон Клей Селл зазначив, що мета приїзду – ознайомитися з потребами Харківської області. “Маємо краще зрозуміти ситуацію, аби раціонально спрямувати наші зусилля на найбільш постраждалі від війни громади”, - уточнив він.

За словами представника, організація може допомогти малими, середніми та важкими ремонтами будинків, а також відбудовою бомбосховищ. Ще є можливість забезпечити буржуйками та іншим необхідним обладнанням для того, щоб пережити зиму.

Під час зустрічі домовилися найближчим часом визначити громади, у яких зможуть працювати американські партнери.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Чугуївській міській раді розповіли про особливості оплати ЖКП у пошкоджених будинках.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися