За які ЖКП платять мешканці пошкоджених будинків у Харківській області

За деякі комунальні послуги можна зробити перерахунок оплати, якщо люди не проживали у квартирі

У Чугуївській міській раді розповіли про особливості оплати ЖКП у пошкоджених будинках, повідомляють "Коментарі. Харків". Йшлося про будинки 155 та 157 в Авіаторі та 128 будинок у Клугино-Башкирівці. 

За словами заступника міського голови Костянтина Барміна, з 24 лютого 2022 року мешканцям двох будинків в Авіаторі квитанції на теплопостачання не нараховувалися. Така ж ситуація й у “відрізаних” квартирах пошкодженого під’їзду 128 будинку. При цьому, борги попередніх періодів для мешканців цих будинків списуватися не будуть.

Щодо послуг, кількість яких обчислюється лічильниками, то за них нарахувань також не відбуватиметься.

“Квартирна плата в оселях, де неможливо мешкати через руйнування, також нараховуватися не буде (хоча заступник мера наголосив на тому, що послуги з прибирання під’їздів та прибудинкової території в цих будинках зараз активно надаються)”, - пояснили у міській раді.

А ось ситуація з послугою на вивіз ТПО дещо інша. За неї оплата нараховується, проте мешканці можуть звернутися до офісу КП “Чугуївський комунальний комплекс” на Гвардійській, 19 з документами, які засвідчують період, коли вони знаходилися за межами громади або держави. У такому разі їм буде зроблене перерахування.

“Якщо ж наразі вони мешкають в громаді, перерахування робитися не буде, адже кожен з нас в будь-якому разі продукує сміття. Більш того, якщо людина тимчасово переселилась з квартири до друзів або родичів в приватний сектор, то нарахування за сміття може навіть збільшитися”, - пояснили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителі деяких постраждалих будинків у Харківській області скоро можуть повертатися додому.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися