Харків'ян можуть оштрафувати за оголошення: що відомо

Розміщувати зовнішню рекламу у дворах дозволено на дошках оголошень та інформаційних стендах

У Харківській міській раді пояснили, де заборонено клеїти оголошення та яке покарання за це передбачено, повідомляють "Коментарі. Харків".

У міськраді зазначили, що забороняється клеїти оголошення та інформаційно-агітаційні плакати, рекламу, листівки тощо в не призначених для цього місцях - на стовпах, електроопорах, парканах, деревах, стінах чи дверях будинків. Такі норми передбачені Правилами благоустрою міста Харкова.

“На підставі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за розміщення рекламних оголошень у не відповідному місці передбачений штраф. Для фізичної особи, яка щось купує, продає чи когось розшукує, таке порушення тягне за собою накладення штрафу від 340 до 1360 грн. Для підприємців, які рекламують послуги, - від 850 до 1700 грн”, - повідомили у міськраді.

У КП "Харківблагоустрій" зазначили, що розміщувати зовнішню рекламу у дворах дозволено на дошках оголошень та інформаційних стендах. “Якщо поруч з будинком таких немає, необхідно звернутися в диспетчерську службу “1562” та залишити заявку”, - наголосили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Наталинській сільській раді звернулися до підприємців та поінформували щодо наполегливої вимоги розміщення всіх вивісок, табличок, плакатів та іншої зовнішньої інформації на території громади українською мовою.

Підприємцям нагадали, що відповідно до українського законодавства, українською мовою треба не лише обслуговувати клієнтів, а й вести документообіг, комунікації, оформляти трудові відносини. Можна дублювати інформацію на інших мовах, але основна мова обслуговування - українська. Якщо клієнт попросить, його персонально можна обслуговувати іншою мовою, прийнятною для сторін.

Детальніше про штрафні санкції за порушення законодавства, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися