Що відбуватиметься у лісах Харківщини восени

Жителів області просять не чіпати приманки для диких тварин

У Харківській області будуть проводити осінню кампанію з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Кампанію з імунізації диких тварин проводитиму на території регіону в ІІІ декаді вересня – І декаді жовтня 2023 року.

Розподіл приманок з вакциною відбуватиметься наземним методом у лісових та мисливських угіддях Харківської області на площі 11 503 кв. км. Кампанію проведуть на території:

  • Красноградського району, 

  • Лозівського району, 

  • частини Богодухівського району (окрім Золочівської громади), 

  • частини Харківської району (тільки на території Нововодолазької громади), 

  • частини Чугуївського району (тільки на території Зміївської громади).

“Приманка безпечна для людей і тварин; має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Прохання до жителів області: у разі виявлення приманок не брати їх руками та не переносити з місць розкладання”, - звернулися до жителів Харківщини у Головному управлінні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Екопарку поселили двох лелек - у дикій природі ці птахи навряд чи вижили б. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Екопарку.  Екопарк подарував нове життя лелекам. Пернаті мешканці контактного дворика у Долині альпака вже звикли до людей, які їх лікують та годують. “На жаль, літати вони більш не зможуть, тож повертати їх у дику природу не можна. Але Добрий дім подбає про те, щоб у птахів було все гаразд”, - пояснили в Екопарку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися