У Харкові з'явився особливий мурал (ВІДЕО)

Мурал створили саме напередодні професійного свята Дня рятівника та видатної дати 200-річчя пожежної охорони Харківщини

У Харкові створили мурал присвячений 200-річчю пожежної охорони. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області.

У сквері Пожежного міста Харкова на стіні з'явився мурал із зображенням роботи харківських пожежників 200-річної епохи. 

Працювали над роботою команда художників муралістів та волонтерів благодійної організації “Турбота Харків”

Волонтери розповіли, що це не перша їхня робота, але це історично-ідейний мурал, який вони створили саме напередодні професійного свята Дня рятівника та видатної дати 200-річчя пожежної охорони Харківщини.  

“Даний мурал передаватиме дух епохи роботи рятувальників починаючи з ХІХ сторіччя і закінчуючи сьогоденням. Чорно-біла частина стінопису перенесе оглядача у перші часи зародження харківського пожежництва. Кольорова частина — це сучасність: нова рятувальна техніка та робота підрозділів ДСНС сьогодення”, - зазначили у ДСНС Харківської області. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові 17 вересня виникла пожежа - займання не пов'язане з ворожими обстрілами. У ДСНС Харківської області повідомили, що о 02:29 на номер "101" надійшло повідомлення про пожежу у м. Харкові, вул. Гімназійна Набережна, 26. У квартирі житлового багатоповерхового будинку горіли домашні речі у кімнаті на площі 15 кв. м.

Під час гасіння пожежі рятувальники знайшли тіло власника квартири. О 03:02 рятувальники локалізували займання, о 04:35 вогонь повністю ліквідували. Причина пожежі встановлюється. Від ДСНС було залучено 3 одиниці техніки та 12 осіб особового складу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися