У Харківській області проводять рейди: що на контролі

Фахівці нагадали людям порядок дій при виникненні пожеж, а також при виявленні вибухонебезпечних предметів

У лісових масивах Харківського району інспекторський склад ВЗНС Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області провели рейдові заходи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мереф'янської громади. 

Спеціалісти ДСНС України провели масово-розʼяснювальну роботу з населенням на території “Жовтневого лісового господарства” ДП “Ліси України” Мерефʼянської громади.

Під час проведення заходу рятувальники Харківського району приділили особливу увагу питанню щодо заборони випалювання сухої рослинності. Також кожному проінформованому нагадали про адміністративну відповідальність за:

  • спричинення пожеж в лісах,

  • спалювання сухої рослинності та сміття. 

Користуючись нагодою, фахівці нагадали людям порядок дій при виникненні пожеж, а також при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Усім присутнім було вручено пам’ятки та листівки застережливого характеру.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Харківщини нагадали, яку загрозу несе спалювання листя, сухої рослинності та гілля. 

В Ізюмському РУ ГУ ДСНС України у Харківській області наголосили, що загрози від такого методу утилізації сміття полягають не тільки у забрудненні грунтів чи загибелі тварин і птахів, які гніздяться у траві. Спалювання листя та рослинності перш за все шкідливо впливає на здоров’я і життя людей. При спалюванні сміття особливо важко доводиться людям, що страждають на бронхіти, бронхіальну астму, риніти, тонзиліти чи інші захворювання дихальних шляхів. Які штрафи встановлені за спалювання сухої рослинності, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися