Що буде з будинками на Харківщині, у яких не створено ОСББ

Багатоквартирні будинки будуть виключені з переліку об’єктів конкурсу, якщо співвласники вирішать створити ОСББ

У м. Балаклія проведуть конкурс з призначення управителя багатоквартирних будинків міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради.

Управителя призначатимуть у будинках, в яких не створено об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, або співвласники яких не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком.

Критерії оцінки конкурсних пропозицій:

  • ціна послуги, що включає відповідно до статті 10 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" витрати на утримання багатоквартирного будинку, прибудинкової території, поточний ремонт спільного майна багатоквартирного будинку, винагороду управителю з розрахунку на 1 м кв. загальної площі багатоквартирного будинку;

  • рівень забезпеченості учасника конкурсу матеріально-технічною базою;

  • наявність персоналу, що відповідає кваліфікаційним вимогам до професій працівників та має необхідні знання і досвід (з урахуванням договорів щодо залучення співвиконавців);

  • фінансова спроможність учасника конкурсу;

  • наявність досвіду роботи з надання послуг у сфері житлово-комунального господарства.

Дата огляду об’єктів конкурсу та доступу до них, відповідно до умов конкурсної документації, проводитиметься з 02.10.2023р. по 06.10.2023р.

Багатоквартирні будинки будуть виключені з переліку об’єктів конкурсу, якщо співвласники вирішать створити ОСББ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, хто допоможе відновлювати багатоквартирні будинки та бомбосховища у Харківській області. Детальніше про досягнуті домовленості читайте тут.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися