Як у Харкові допомагають людям похилого віку (ФОТО)

Соціальні працівники підтримують зв’язок із сімейними лікарями

У Харкові продовжують надавати допомогу підопічним територіальних центрів надання соціальних послуг. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Спеціалісти територіального центру надання соціальних послуг Немишлянського району разом з лікувальними закладами здійснюють роботу щодо забезпечення громадян похилого віку медикаментами за програмою “Доступні ліки”.

Також соціальні працівники проводять роз’яснювальну роботу щодо Програми медичних гарантій, підтримують зв’язок із сімейними лікарями та доставляють своїм підопічним ліки. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що перша заступниця директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяна Печура у ході брифінгу розповіла про ситуацію, яка склалася з ВПО в регіоні

За її словами, зараз в області перебувають на обліку 517,3 тис. внутрішньо переміщених осіб. Найбільшу кількість переселенців зареєстровано в Харківській міській громаді, а також у Зміївській, Валківській та Богодухівській міських громадах. Вона запевнила, що внутрішньо переміщені особи своєчасно отримують допомогу на проживання. Загальний розмір цих виплат станом на 1 вересня склав понад 7 млрд грн.

В області покращується якість надання соціальних послуг громадян, зокрема психосоціальної підтримки для ВПО. Так, за сприяння ЮНІСЕФ в області планують відкрити перші “Центри життєстійкості”.

Тетяна Печура розповіла, що готується відкриття таких центрів у 6 пілотних громадах. Проте надалі набутий досвід планується розповсюдити на усі інші громади області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися