У Харкові судитимуть чоловіка, що допомагав ухилятися від призову

Зловмисник допомагав з отриманням справок про непридатність до служби

Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 37-річного чоловіка за фактами одержання неправомірної вигоди та ще низки злочинів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. 

Обвинувачений організовував проходження військовозобов’язаними чоловіками медкомісії, за результатами якої їх визнавали непридатними до проходження військової служби і знімали з військового обліку. У подальшому вони отримували можливість безперешкодно виїжджати за кордон. Вартість такої послуги вартувала від трьох до п'яти тисяч доларів. При цьому частина військовозобов’язаних навіть не прибувала для проходження ВЛК.

Більше того, чоловік вимагав гроші від осіб, які за станом здоров’я дійсно не мали проходити військову службу. Зокрема встановлено, що обвинувачений повідомив чоловіку, який має вади зі здоров‘ям, що самостійно той не зможе пройти обстеження, військово-лікарську комісію та знятись з військового обліку. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття правоохоронцями незаконної схеми виїзду чоловіків за кордон. Харківською окружною прокуратурою Харківської області повідомлено про підозру 34-річному чоловіку за ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 369-2 КК України. За даними слідства, харків‘янин, будучи керівником одного з місцевих благодійних фондів, розробив дві "схеми" виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. Перший механізм полягав у тому, що харків’янин організував безпідставне внесення чоловіків до інформаційної системи "Шлях" в якості волонтерів місцевого благодійного фонду. Така послуга вартувала втікачам 1,5 тис. доларів. За іншою "схемою", ділок надавав чоловікам фіктивні документи з місцевих ТЦК та СП. Це вже коштувало ухилянтам майже  4,5 тис. доларів. Крім того, чоловік проводив інструктажі з клієнтами щодо обставин проходження ними ВЛК.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися