Що буде з виплатами власникам зруйнованого та пошкодженого житла

У відомстві виступили проти призупинення виплат

У Мінреінтеграції зазначили, що органи соцзахисту мають отримати доступ до реєстру зруйнованого та пошкодженого житла. А до того часу, за словами віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук, не можна призупиняти виплати власникам такого житла, пишуть "Коментарі. Харків".

Питання виплат обговорили на засіданні Координаційного штабу з питань ВПО. Учасники наради розглянули, в тому числі питання доступу органів соціального захисту до Держреєстру пошкодженого та знищеного майна. “Це потрібно для продовження виплати допомоги особам, житло яких внаслідок бойових дій зруйноване або стало непридатним для проживання”, - повідомили у відомстві.

Ірина Верещук наголосила, що управління соціального захисту наразі не мають доступу до Реєстру, але скоро цю проблему має бути вирішено. За її словами, люди мають продовжувати отримувати належну їм підтримку від держави.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Кабмін удосконалив механізм компенсації витрат за проживання внутрішньо переміщених осіб

Уряд вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО у межах реалізації проєкту “Прихисток”. Документом було врегульовано механізм опрацювання даних з помилками, наданих тими, хто хоче безоплатно розмістити у своїх житлових приміщеннях внутрішніх переселенців. А також врегульовано етапи опрацювання таких даних та їх повторного направлення для забезпечення виплат компенсації. 

Крім того, документом передбачено проведення перевірок відомостей, наданих особами, та факту безплатного розміщення переселенців.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися