Що відомо про правила оподаткування грошової допомоги ВПО від міжнародних організацій

У Державній податковій службі розповіли про оподаткування міжнародної грошової допомоги переселенцям

Благодійна допомога, яка надається внутрішнім переселенцям міжнародними організаціями, не оподатковується. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції. 

Відповідно до роз'яснення Державної податкової служби, дохід внутрішньо переміщених осіб у вигляді благодійної допомоги від міжнародних організацій (їхніх філій та представництв), перелік яких визначається Кабміном, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків. Йдеться про благодійні організації, які зазначені у Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області розробили першу в Україні Програму підтримки та розвитку сімейних форм виховання. 

Начальник ХОВА Олег Синєгубов пояснив, що обласна Програма розрахована на 2023-2027 роки та передбачає допомогу родинам, підтримку від органів місцевого самоврядування та удосконалення роботи Служб у справах дітей.

Відповідно до програми передбачається надання допомоги родинам у вигляді одноразових матеріальних виплат: при утворенні прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, сім’ї патронатного вихователя;  оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; забезпечення дітей гаджетами для навчання.

Олег Синєгубов розповів, що у 2022 році з обласного бюджету профінансовано 7 млн грн на забезпечення 700 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім цього, для дітей, які стали сиротами внаслідок ворожої агресії, реалізують одноразові виплати у розмірі 30 тисяч гривень.



Джерело: https://t.me/minre_ua/4211
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися