На Харківщині планують перейменувати вулиці: деталі

Жителі вулиці також можуть запропонувати свій варіант назви

У Старосалтівській селищній раді повідомили про проведення громадського обговорення щодо пропозицій перейменування вулиць. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Старосалтівської громади.

Йдеться про перейменування в с. Федорівка, Чугуївського району, Харківської області вулиці Панфилівська. “Учасниками обговорення будуть безпосередньо жителі зазначених вулиць”, - повідомили у селищній раді.

Відповідно до повідомлення, пропонується нова назва вулиці - Урожайна. Також жителі вулиці можуть запропонувати свій варіант назви.

Громадське обговорення буде проведено з 21.09.2023 року до 25.11.2023 року у формі опитування жителів зазначених вулиць шляхом анкетування в паперовому вигляді та в електронному вигляді за посиланням для жителів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що комісія з питань перейменування об’єктів топоніміки розглянула звернення щодо зміни назв вулиць на честь загиблих мешканців Лозівської громади. Відповідні звернення надійшли від рідних загиблих та ініціативних груп. 

У міській раді розповіли, що пропозиції ретельно вивчили та одноголосно дійшли згоди повернутися до цих питань після Перемоги. Члени комісії переконані, що зараз це дуже болюче питання для всіх близьких, які втратили своїх рідних на війні. “Тому до перейменувань необхідно підходити дуже коректно, зважено й з урахуванням думки родин загиблих Героїв й у цілому мешканців всієї громади”, - уточнили у міській раді.

Детальніше про перейменування вулиць у громадах Харківської області читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися