На Харківщині відмовилися перейменувати вулиці на честь загиблих захисників України

Під час воєнних дій, перейменовуючи вулиці, намагаються обирати узагальнюючі назви

Комісія з питань перейменування об’єктів топоніміки розглянула звернення щодо зміни назв вулиць на честь загиблих мешканців Лозівської громади. Відповідні звернення надійшли від рідних загиблих та ініціативних груп. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської громади. 

У міській раді розповіли, що пропозиції ретельно вивчили та одноголосно дійшли згоди повернутися до цих питань після Перемоги. Члени комісії переконані, що зараз це дуже болюче питання для всіх близьких, які втратили своїх рідних на війні. “Тому до перейменувань необхідно підходити дуже коректно, зважено й з урахуванням думки родин загиблих Героїв й у цілому мешканців всієї громади”, - уточнили у міській раді.

Секретар Лозівської міської ради  Юрій Кушнір розповів, що під час воєнних дій, перейменовуючи вулиці, намагаються обирати узагальнюючі назви, як відображають героїзм кожного захисника і його подвиг у захисті Батьківщини.

У міській раді розповіли, що в одному з сіл громади, на вулиці Героїв Харківщини, яку  пропонують перейменувати на честь одного загиблого, раніше мешкало ще троє бійців, які також віддали свої життя, боронячи державу від загарбників. Тому члени комісії переконані, що зміна назви вулиці на честь одного буде не коректною. Більш доречно залишити існуючу назву, яка підсумовує питання увічнення пам’яті всіх загиблих. Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Балаклійській громаді звернулися до жителів з проханням проголосувати за питання щодо встановлення Дошки Пам'яті. З метою врахування бажань і думок жителів міста, міська влада представила варіанти Дошок памʼяті, які можуть бути встановлені у парку на площі Ростовцева.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися