Що відбувається в одній з громад на Харківщині (ФОТО)

Зараз у старостинських округах громади проводиться активна робота щодо відновлення пошкоджених будівель

Балаклійську громаду допомогають відновлювати міжнародні партнери. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради. 

Балаклійська громада перебувала під окупацією майже сім місяців. І за цей час та через активні бойові дії зазнала значних збитків та руйнувань. Внаслідок ракетних обстрілів зруйновано чи пошкоджено понад 3400 приватних будинків, понад 200 багатоповерхівок, 15 шкіл, 6 дитячих садочків, а також об'єктів комунальної інфраструктури та медичних закладів. 

Зараз у старостинських округах громади проводиться активна робота щодо відновлення пошкоджених будівель. Зокрема, будівельні матеріали від УВКБ ООН вже передали мешканцям Протопопівського, Чепільського та Петрівського старостинських округів. 

Першочергово надавали допомогу мешканцям, які на даний час не отримують виплати за програмою “єВідновлення”. Завдяки допомозі УВКБ ООН у селі Шевелівка, після тяжких російських обстрілів, триває процес відновлення пошкоджених будівель. Так, заплановано відремонтувати (стіни, покрівля, двері) близько ста будинків, з яких 42 будинки вже відновлено. Після завершення робіт у селі Шевелівка ці бригади розпочнуть ремонт понад ста будинків у селах Нова Гусарівка та Байрак. 

За підтримки французької неурядової гуманітарної організації Solidarites International, найближчим часом у близько 85 будинків у селі Шевелівка встановлять нові вікна та 149 у селі Протопопівка, де у 70 будинків вже встановлені вікна. 

Також чеський фонд "Людина в біді" продовжує роботу над встановленням вікон у багатоквартирних будинках міста Балаклія. Вже проведено реєстрацію осіб, які потребують заміни вікон (близько 500 домоволодінь), і найближчим часом мешканці отримають кошти для встановлення нових вікон. Загалом з початку року чеський фонд допоміг у виплаті коштів на придбання нових вікон 1850 квартирам у Балаклії. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, скільки коштів спрямували на відновлення Харкова та області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися