Скільки коштів спрямували на відновлення Харкова та області: що у пріоритеті

В пріоритеті у влади області саме пошкоджений ворогом житловий фонд

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі "Єдиних новин" розповів про ситуацію на Харківщині, повідомляють "Коментарі. Харків". 

За його словами, в області тривають підготовчі роботи до нового опалювального сезону. Очільник області зазначив, що стан підготовки інфраструктури наразі понад 80%, що відповідає плану. 

“Через значні руйнації в деяких містах для відновлення опалення приймаємо індивідуальні рішення. Як, наприклад в Ізюмі, де замість знищеної ворогом великої котельні працюватимуть невеликі модульні”, - пояснив Олег Синєгубов. 

Також на Харківщині триває відновлення інфраструктури. “Для цього Уряд України спрямував для Харкова та Харківської області близько 3 млрд грн. На ці кошти уже реалізуються проєкти з відновлення. В пріоритеті саме пошкоджений ворогом житловий фонд”, - наголосив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ворожі війська щоденно атакують цивільну, в тому числі й медичну інфраструктуру України. Попри це в країні триває процес відновлення тих медичних закладів, які були пошкоджені ворожими атаками. У Міністерстві охорони здоров'я України розповіли, що за понад 18 місяців війни у різних областях вже відновлено повністю або частково 820 об’єктів медзакладів.

Зокрема, 403 об’єкти відновлено повністю та ще 417 – частково. Найбільше об'єктів відновлено в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.  У міністерстві нагадали, що за понад рік повномасштабної війни ворожі війська пошкодили 1 436 об’єктів медзакладів та ще 190 об’єктів зруйнували повністю. Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися