У Харківській області перевірятимуть проживання ВПО

Перевірки безплатного розміщення ВПО проводитимуть вибірково

Жителів Кегичівської громади попередили про проведення перевірок проживання ВПО. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Кегичівської селищної ради.

У раді повідомили, що перевірки проводитимуть відповідно до постанови Кабміну № 936, яка набрала чинності 5 вересня 2023 року. 

Так, документом передбачено, що протягом строку розгляду заяви на компенсацію витрат за тимчасове розміщення ВПО уповноважені особи органів місцевого самоврядування проводять перевірку достовірності наведених у заяві відомостей. Перевірка відбувається шляхом відвідування місця розміщення внутрішньо переміщених осіб. Перевіряють наступну інформацію: 

  • факт розміщення ВПО,

  • безплатність розміщення ВПО,

  • кількість розміщених осіб та умов їх проживання,

  • документів, що посвідчують особу, свідоцтва про народження малолітньої дитини, яка є внутрішньо переміщеною особою (у тому числі електронне відображення інформації, що міститься у таких документах), довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи.

Перевірка проводиться за рішенням виконавчих органів вибірково з метою встановлення фактів відповідності даних.

За результатом такої перевірки уповноважені представники складають акт перевірки у довільній формі. Отримані дані щомісяця надсилатимуть до Мініреінтеграції та Товариства Червоного Хреста України.

“Таким чином, будуть здійснюватися вибіркові перевірки наданих особами відомостей і факту безплатного розміщення ВПО виключно шляхом відвідування місця розміщення переселенців”, - зауважили у селищній раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про правила оподаткування міжнародної грошової допомоги ВПО.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися