В роботі Центрального парку відбудуться зміни: подробиці

Зміни запровадять з 1 жовтня

У Центральному парку поінформували про зміну графіку роботи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

“З 1 жовтня змінюється наш графік роботи. Центральний працюватиме з 06.00 до 20.00 щодня, без вихідних”, - зазначили у Центральному парку. 

Також у парку принагідно нагадали про необхідність слідкувати за сигналами повітряної тривоги.

Нагадаємо, що Центральний парк спочатку називався заміським Миколаївським парком і був закладений в 1893-1895 роках. Тоді міська влада запропонувала засадити деревами від 20 до 40 десятин (1 десятина - 1,09 га) по обидві сторони Сумського шосе.

У радянську епоху парк вступив з новим ім'ям: оскільки залишатися Миколаївським він не міг, в 1919 році він став Комунальним. У роки революції парку було завдано значної шкоди. Але вже з весни 1932 року розпочалася систематична і планомірна відновлювальна робота.

Друга світова війна завдала Харкову величезної шкоди. За час окупації була вирубана на дрова значна частина парку, загинув єдиний в Україні кедровий гай.

У повоєнні роки, з 1943 по 1953 рік, в Харкові почали активно відроджувати сквери і парки, було висаджено майже три мільйони дерев і чагарників. 

У 2010-му році почався проєкт по глобальної реконструкції парку. Символом оновленого парку стала білочка. Погодувати цих милих тваринок вже багато десятиліть в парк приїжджає не одне покоління харків'ян. Ця традиція - невід'ємна частина парку. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові працівники комунального підприємства щодня наводять лад у парках міста




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися