Яку допомогу отримають жителі прифронтових регіонів

Жителів прифронтових населених пунктів на Харківщині забезпечать безплатними дровами

У Мінреінтеграції заявили про необхідність забезпечити дровами мешканців прифронтових регіонів, повідомляють "Коментарі. Харків".

У відомстві провели нараду щодо забезпечення цивільного населення деревиною паливною. На нараді обговорили забезпечення мешканців прифронтових регіонів безплатною паливною деревиною, а саме йшлося про визначення потреб. 

За словами Віцепрем’єр-міністр Ірини Верещук мають бути улагоджені усі формальності. Вона зазначила, що якнайшвидше повинні бути укладені угоди з лісогосподарствами та постачальниками паливної деревини. Також потрібно розв'язати логістичні питання.

За інформацією міністерства, безплатними дровами будуть забезпечені й мешканці територій, де тривають бойові дії. Це стосується відповідних районів у 8 областях, а саме: Харківської, Херсонської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Сумської, Чернігівської та Луганської.

“Станом на сьогодні (27 вересня, - ред.) міжнародними організаціями вже забезпечено твердим паливом понад 18 тисяч осіб”, - повідомили у Мінреінтеграції..

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області реєструють заявки на отримання дров. Так, у Старосалтівській громаді 26 вересня реєстрували заявки на отримання допомоги до опалювального сезону.

Заявки приймали від громадян, зареєстрованих в Старосалтівській ТГ та ВПО. Громадян, які мають статус ВПО за межами громади, не реєстрували.  

Грошову допомогу на оплату комунальних послуг та придбання паливної сировини планують надавати також у Богодухівській громаді. 




Джерело: https://t.me/minre_ua/4256
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися