Як відновлюють села в Харківській області (ФОТО)

У населеному пункті зараз проживає 300 людей, зокрема, 50 дітей

У селі Нова Гусарівка Балаклійської громади один з будинків відновлюється коштом фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

У ХОВА розповіли про хід ремонтних робіт зараз на будівлі вже замінили дах, незабаром будуть проводити роботи з утеплення будинку.

Начальник Харківської ОВА Михайло Харнам, будинок було пошкоджено ще у березні 2022 року. Він розповів, що Нова Гусарівка пів року перебувала під окупацією. Внаслідок обстрілів інфраструктура населеного пункту була знищена на 80%. Після деокупації відразу почали роботи з відновлення електро- та газопостачання. А зараз поступово відновлюють житловий фонд села.

Заступниця начальника Ізюмської РВА Світлана Швід зазначила, що до будинку готові повернутися 15 сімей. За її словами, у населеному пункті зараз проживає 300 людей, зокрема, 50 дітей. У дистанційному режимі працює Новогусарівська гімназія, тож діти мають доступ до освітнього процесу.

Загальна кошторисна вартість робіт на об’єкті становить 9,7 млн грн. Роботи планують завершити до початку листопада. “Тут були пошкодження стропильної системи покрівлі, тому ми її укріпили і замінили профнастил. Також уже вставили вікна і будемо робити благоустрій території”, – пояснив представник підрядної організації Сергій Федоров.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області тривають підготовчі роботи до нового опалювального сезону. Очільник області Олег Синєгубов зазначив, що стан підготовки інфраструктури наразі понад 80%, що відповідає плану. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися