Як у Харкові вшанували памʼять полеглих героїв (ФОТО)

Літургію за полеглими захисниками очолив Архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан

В Україні 1 жовтня відзначили День захисників та захисниць України. З нагоди свята в Харкові  вшанували памʼять полеглих героїв на Алеї Слави. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У заході взяли участь директор Департаменту по роботі з громадськими об'єднаннями Нікіта Стєрін, представники Збройних Сил України, Національної гвардії України, духовенства, громадських організацій, сімʼї загиблих воїнів.

Літургію за полеглими захисниками очолив Архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у неділю, 1 жовтня, о 9 годині ранку відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання. Загальну хвилину мовчання ініціював Президент України Володимир Зеленський.

У День захисників і захисниць на Харківщині зупинилися жителі області, громадський та цивільний транспорт. Люди вшанували пам’ять воїнів, які віддали своє життя за суверенітет та незалежність України у боротьбі з російськими загарбниками.

Раніше у Харкові проводили підготовку до Дня захисників і захисниць України

Працівники КП “Ритуал” приводили до ладу територію міського кладовища №18 та облаштовують підходи до Алеї Слави. Зокрема: прибирали поросль з узбіччя, висаджували декоративні дерева, на перехресті центральної алеї встановили стелу з покажчиком руху. “Поряд з цим підприємство долучилося до волонтерської акції з заміни прапорів та флагштоків на могилах загиблих воїнів. Захід  відбувся цими вихідними на Алеї Слави з ініціативи Всеукраїнського об’єднання рідних зниклих безвісти та загиблих захисників України”, - повідомили у міській раді.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися