Правила ввезення гуманітарної допомоги зміняться: що відомо

Організації зможуть самостійно зареєструватися в реєстрі отримувачів через власний електронний кабінет

Жителів Харківської області попередили про зміну правил ввезення гуманітарної допомоги. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Південної міської територіальної громади. 

У громаді наголосили, що з 1 грудня змінюються правила ввезення гуманітарної допомоги та реєстрації її отримувачів. 

Організації, які бажають стати отримувачами гуманітарної допомоги, зможуть самостійно зареєструватися в реєстрі отримувачів через власний електронний кабінет в автоматизованій системі реєстрації гуманітарної допомоги за допомогою КЕП.

Після цього - автоматично отримати номер в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги.

У цій системі через власний кабінет можна також подати декларацію та прозвітувати після завезення та роздачі вантажу.

picture

Особам, які вже були зареєстровані в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги до 01.12.2023 реєструватися повторно не потрібно.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з 1 жовтня до 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їхньої відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар. 

Це правило дорожнього руху обов'язкове до виконання. “Наступає період дощів, туманів і снігопадів, через що часто виникає недостатня видимість на дорозі. Саме тому важливо позначати переміщення авто увімкненими ходовими вогнями або денним світлом фар. Так ваш автомобіль буде помітним для пішоходів та інших учасників дорожнього руху, а ще це зменшує ризики потрапляння в ДТП. Будьте відповідальними й безпечних вам доріг”, - наголосили в поліції.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися