Як жителям Харківщини отримати сертифікат на придбання нового житла

З листопада власники зруйнованого житла зможуть використовувати сертифікати

В застосунку “Дія” вже з'явилися житлові сертифікати за програмою “єВідновлення”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Люботинської міської ради.

Послугу запустили разом з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури за підтримки USAID / UK aid проєкту “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS” і Світового банку.

Відкриваємо перегляд сертифікатів у Дії. Так українці, чиє житло було знищено, можуть дізнатися суму компенсації та почати пошук нової домівки вже зараз. А з листопада — уже придбати житло”, - розповіли в міській раді.

Жителям громади розповіли, що громадяни, які втратили житло, подають заяву через “Дію”, комісія місцевого самоврядування визначає суму компенсації сертифікат генерується в Реєстрі пошкодженого та знищеного майна  ви можете переглянути його в “Дії”.

У міській раді зазначили, що загалом українці вже подали 3 685 заяв у “Дії” на компенсацію за зруйноване майно за програмою “єВідновлення”. Найбільше заяв надійшло з Харківської та Київської областей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Харківській області тривають роботи з відновлення об'єктів, постраждалих від повномасштабного російського вторгнення. При цьому нерідко з'являється інформація про завищення вартості робіт та матеріалів і не тільки в Харківській області, а й в інших постраждалих від війни регіонах. Через ймовірні зловживання Держаудитслужба анонсувала проведення перевірок у Київській області. А чи планують перевіряти витрати у Харківській області? На офіційний інформаційний запит порталу “Коментарі. Харків” в Держаудитслужбі повідомили, що відповідно до плану проведення заходів державного фінансового контролю Північно-східного офісу Держаудитслужби на ІІІ квартал 2023 року та проєкту Плану проведення заходів державного фінансового контролю Північно-східного офісу Держаудитслужби на ІV квартал 2023 року проведення інспектувань з питань використання коштів, виділених на відновлення пошкоджених об’єктів у м. Харкові та Харківській області, не заплановано.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися