У Харківській області перевіряють деякі сім'ї: що контролюють

У Лозівській громаді перевірили 239 сімей

Протягом ІІІ кварталу 2023 року на території Лозівської міської територіальної громади проводили профілактичні рейди, повідомляють "Коментарі. Харків".

Спеціалісти проводили профілактичних рейдів щодо запобігання бездоглядності, безпритульності серед дітей, виявлення дітей, схильних до вживання алкогольних напоїв, перевірки умов проживання дітей у сім’ях, які перебувають в складних життєвих обставинах. За вказаний було проведено 62 профілактичних рейди та обстежено умови проживання та виховання дітей в 239 сім’ях.

У зв’язку з виявленими фактами неналежного виконання батьківських обов’язків стосовно 5 батьків складено акти про притягнення до адміністративної відповідальності згідно зі ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, 49 батьків офіційно попереджено  щодо дотримання прав дітей згідно із законодавством України.

З метою здійснення соціально-правового захисту дітей службою у справах дітей міської ради підготовлено та подано до Лозівського міськрайонного суду Харківської області 3 позовні заяви про позбавлення батьківських прав 4 батьків, які виховують 6 дітей.

Також на території Лозівської міської територіальної громади систематично проводяться цільові рейди “Діти вулиці”, “Вокзал”, “Ринок”. За підсумками проведених рейдів спеціалістами служби виявлено та поставлено на облік 9 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині діють додаткові обмеження




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися