Де на Харківщині можна отримати безплатні гарячі обіди

Жителів Балаклії запрошують завтра скуштувати плов

У деяких громадах Харківської області забезпечують жителів та ВПО безплатними гарячими обідами, повідомляють "Коментарі. Харків".

У вівторок, 3 жовтня, у м. Балаклія мобільна бригада “Годуємо Україну. Смак українського Криму” нагодує гарячими обідами мешканців міста.

“Скуштувати смачний плов можна буде завтра, 3 жовтня, о 15:00 на пл. Ростовцева. Запрошуємо! Зі смаком українського Криму рухаємось разом до Перемоги! Все буде Україна! Крим - це Україна!”, - запросили жителів міста у Балаклійській міській раді.

А у Зміївській міській раді виділять додаткові кошти з бюджету для забезпечення безоплатним гарячим харчуванням внутрішньо переміщених осіб. Відповідне питання погодили на засіданні виконавчого комітету 2 жовтня.

“На 2023 рік для забезпечення безоплатним гарячим харчуванням внутрішньо переміщених осіб, які проживають у комунальних закладах освіти громади, у Програмі було закладено 600 тисяч грн. Вони вже майже вичерпані. Тож на засіданні виконавчого комітету підтримали збільшення цих видатків ще на 100 тисяч грн”, - пояснили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Мінреінтеграції розповіли, де та як внутрішньо переміщеним особам шукати роботу. У відомстві назвали кілька порталів, де представлені актуальні вакансії. Так, на Єдиному порталі вакансій Державного центру зайнятості зібрано понад 200 тисяч актуальних вакансій по всій країні. 

Допомагають переселенцям інтегруватися у нові громади також ради ВПО та Координаційні центри підтримки цивільного населення в областях. Місцеві центри зайнятості надають консультації щодо працевлаштування, професійного навчання чи перенавчання, супроводжують на всіх етапах пошуку роботи.

Детальніше про умови пошуку роботи читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися