Де шукати роботу ВПО в Харкові та області

ВПО можуть отримати гранти на створення та розвиток бізнесу, скориставшись деякими програмами

У Мінреінтеграції розповіли, де та як внутрішньо переміщеним особам шукати роботу, повідомляють "Коментарі. Харків".

У відомстві назвали кілька порталів, де представлені актуальні вакансії. Так, на Єдиному порталі вакансій Державного центру зайнятості зібрано понад 200 тисяч актуальних вакансій по всій країні. Ознайомитися з вакансіями можна за посиланням.

Допомагають переселенцям інтегруватися у нові громади також ради ВПО та Координаційні центри підтримки цивільного населення в областях. Місцеві центри зайнятості надають консультації щодо працевлаштування, професійного навчання чи перенавчання, супроводжують на всіх етапах пошуку роботи. Дізнатися детальніше про умови та перелік документів для реєстрації ВПО у відділеннях Державного центру зайнятості можна тут.

Також ВПО, за інформацією міністерства, можуть скористатися недержавними службами пошуку роботи, які мають власні списки вакансій.

Також працює урядова програма "єРобота". ВПО можуть отримати гранти, скориставшись програмами “Власна справа” чи “Гранти на створення або розвиток власного бізнесу”. Дізнатися про умови програм можна за наведеним лінком.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про умови отримання сертифіката на придбання житла замість зруйнованого. У застосунку “Дія” вже з'явилися житлові сертифікати за програмою “єВідновлення”. 

“Відкриваємо перегляд сертифікатів у "Дії". Так українці, чиє житло було знищено, можуть дізнатися суму компенсації та почати пошук нової домівки вже зараз. А з листопада — уже придбати житло”, - зазначили у Люботинській міській раді.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися