На Харківщині безплатно видаватимуть зерно: подробиці

Запит на отримання гуманітарного насіння надіслали 12 господарств області

На потреби фермерів Харківщини передали 35 тонн насіння овочевих культур. Усі охочі аграрії регіону можуть отримати зерно безплатно. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов розповів, що триває робота на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва, щоб допомагати аграріям регіону. Значна кількість підприємств на Харківщині постраждала внаслідок дій окупантів. За його словами, отримане зерно дозволить заощадити хоча б на посівному матеріалі.

Запит на отримання гуманітарного насіння надіслали 12 господарств області, які займаються постійним вирощуванням овочів відкритого ґрунту. Крім того, в межах меморандуму безплатний посівний матеріал можуть отримати й приватні домоволодіння.

Голова правління Харківської обласної організації роботодавців у сфері агропромислового розвитку Іван Глянь висловив переконання, що кількість запитів на отримання насіння буде рости. 

У Харківській ОВА повідомили, що також було укладено ще один меморандум про партнерство та співпрацю між Харківською обласною організацією роботодавців у сфері агропромислового розвитку та Інститутом овочівництва і баштанництва НААН. Установа надаватиме методичні та практичні рекомендації фермерам регіону щодо догляду та зрощування рослин.

У ХОВА зазначили, що за попередніми підрахунками, насіння овочевих культур має вистачити на засів близько 8 тисяч гектарів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що до Харкова направили гуманітарну допомогу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися