На Харківщині м'ясокомбінат порушив закон: що сталося

Судовий розгляд тривав з 2021 року

Харківський окружний адміністративний суд у вересні 2023 року в повному обсязі задовольнив позов Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, повідомляють "Коментарі. Харків".

Йдеться про стягнення з м’ясокомбінату шести штрафів за порушення Закону України “Про рекламу”. 

У суді довели факти порушення м’ясокомбінатом Закону України “Про рекламу”. Було розміщено зовнішню рекламу в населеному пункті без наявності дозволу міської ради. Також підприємство не надало на вимогу управління необхідних документів, усних та/або письмових пояснень, а також іншої інформації, що стосується виявленого порушення для здійснення повноважень щодо державного контролю. 

У Держпродспоживслужбі повідомили, що суб’єкт господарювання повністю погодився з рішенням суду та добровільно сплатив усі штрафні санкції до державного бюджету.

“Судовий розгляд тривав починаючи з 2021 року, рішення судів першої та апеляційної інстанцій скасував Верховний суд, справу для продовження розгляду було направлено до суду першої інстанції”, - пояснили в службі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з 1 жовтня до 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їхньої відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар.

Це правило дорожнього руху обов'язкове до виконання.  При цьому, варто пам'ятати, що штраф за не включене ближнє світло в Україні становить від 425 до 510 гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися