У яких випадках жителі Харкова та області можуть не повіряти лічильники води

Коли можна не проводити повірку прилади обліку води

В Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області розповіли про умови чинного законодавства щодо проведення повірки приладів обліку води, повідомляють "Коментарі. Харків".

У службі повідомили, що відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 07.04.2023 №440 “Деякі питання повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки в умовах воєнного та надзвичайного стану” установлено, що позитивні результати періодичної, позачергової повірки та повірки після ремонту лічильників, строк дії свідоцтв яких закінчився в період воєнного і надзвичайного стану, чинні:

  • на територіях, тимчасово окупованих рф, на період воєнного і надзвичайного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування на відповідних територіях;

  • на територіях активних бойових дій протягом шести місяців з дати завершення бойових дій на таких територіях відповідно до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф, затвердженого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій;

  • на територіях можливих бойових дій протягом шести місяців з дати припинення можливості бойових дій на таких територіях відповідно до переліку (станом на 04.10.2023 до таких територій у тому числі  відноситься і Харківська міська територіальна громада).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що начальник Чугуївської міської військової адміністрації Галина Мінаєва провела робочу нараду з керівниками УСЗН, Пенсійного фонду та комунальних підприємств. Причиною стали скарги мешканців на безпідставне призупинення надання субсидій, великі черги в Пенсійному фонді та бюрократичні перепони в профільних організаціях.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися