Російська пропаганда поширює черговий фейк про Харків

Пожежу біля вокзалу пропагандисти видали за наслідки влучної ракетної атаки

Російська пропаганда поширює фото пожежі у торговельних кіосках на привокзальній площі у Харкові як доказ “ефективного обстрілу”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

picture

“Підтверджено інформацію турків про ефективний нічний удар по залізничному вокзалу Харкова у вигляді офіційних фотографій ДСНС України”, – йдеться у повідомленні пропагандистів. При цьому росіяни не вказали посилання на жодне турецьке медіа. 

У ХАЦ повідомили, що знайшли ще кілька анонімних повідомлень нібито про обстріл вокзалу у Харкові та знищення зброї, яке є фейком. Нерідко повідомлення про обстріл виносили в заголовок, а в тексті про вокзал не було жодної згадки.

picture

У ХАЦ зазначили, щодо фотографій ДСНС в повідомленні пропагандистів, то це світлини з пожежі що сталася на Привокзальній площі 1 жовтня.

За даними ДСНС Харківщини, кіоски загорілися  внаслідок необережного поводження з вогнем. Площа пожежі склала 70 квадратних метрів.

У ХАЦ зазначили, що коли у пропагандистів немає реальних приводів для радості, вони поширюють фейки для підтримання дезінформаційної кампанії. “Наприклад, як тільки кількість ракетних обстрілів по українських містах зменшилась, а їхня ефективність впала, російські пропагандисти почали робити новини та дописи в соцмережах про кожну повітряну тривогу в Україні, щоб підтримувати медійний тиск”, - пише ХАЦ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині окупанти активно використовують нові бомби.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися