Виробництво яких продуктів значно скоротилося у Харківській області

У Харківській області практично повністю зруйновано 32 підприємства

Внаслідок російського вторгнення було завдано збитків АПК Харківської області на суму близько 10-11 млрд доларів. Про це розповів заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов в інтерв’ю інтернет-виданню “Думка”, пишуть "Коментарі. Харків".

За словами Євгена Іванова, на Харківщині на 50-60% скоротилося виробництво м'яса і молочної продукції в цілому, також у два з половиною рази - виробництво яєць. Практично повністю зруйновано 32 підприємства. “Я кажу про ті, що не підлягають відновленню. Наприклад, ферму "Агромол", елеватори в Чкаловському, великий тваринницький комплекс "Новоагро" і "Слобожанський". Ми розуміємо, скільки мільйонів доларів потрібно, щоб ці підприємства відновити. Такого рівня підприємств по області 32. І це 60-65% потенціалу нашої області в цілому. Звідси й таке падіння по продукції. І немає компенсацій”, - пояснив представник Харківської ОВА.

Щодо збитків від повномасштабного російського вторгнення, то, за словами Євгена Іванова, якщо говорити про екологічну сферу, тобто ліси, повітря, вода, дамби, підстанції, то там фіксуються збитки на майже 400 млрд грн. “Це в доларах теж понад 10 млрд доларів”, - уточнив представник Харківської ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині планують збільшити посівні площі. Зараз аграрії регіону працюють на площі в 1 млн 178 тис. гектарів. Ця площа на 12,5% більша ніж торік. 

Детальніше про ситуацію з урожаєм в Харківській області та планах на наступну посівну кампанію читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися