У харківської посадовиці виявили необґрунтовані активи - НАЗК

Приховані мільйони виявили у заступниці директора департаменту Харківської міської ради

Національне агентство з питань запобігання корупції під час проведення моніторингу способу життя виявило ознаки набуття необґрунтованих активів у заступниці директора одного з департаментів Харківської міської ради на понад 1,6 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби НАЗК.

В агентстві повідомили, що під час моніторингу способу життя було встановлено, що її 83-річна свекруха придбала автомобіль та квартиру за понад 1,6 млн грн, не маючи на це відповідних законних доходів.

Крім того, агентство встановило, що всі видатки, пов’язані з оформленням нерухомості та подальшим утриманням квартири, здійснювались саме посадовицею та її чоловіком.

Матеріали моніторингу способу життя стосовно заступниці директора департаменту Харківської міськради передано до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) для розв'язання питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів необґрунтованими та стягнення їх в дохід держави за ст. 290 Цивільного процесуального кодексу України.

Видання "Думка" з посиланням на власні джерела повідомило, що приховані мільйони виявили в заступниці директора Департаменту реєстрації Харківської міської ради Юлії Богданюк.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області тривають роботи з відновлення об'єктів, постраждалих від повномасштабного російського вторгнення. При цьому нерідко з'являється інформація про завищення вартості робіт та матеріалів і не тільки в Харківській області, а й в інших постраждалих від війни регіонах. Через ймовірні зловживання Держаудитслужба анонсувала проведення перевірок у Київській області. А чи планують перевіряти витрати у Харківській області? Читайте детальніше тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися