Родинам у с. Гроза виплатять грошову допомогу: деталі

Родинам виплатять грошову допомогу з обласного бюджету та залучають до фінансової підтримки міжнародні організації

Рідні загиблих та постраждалі від терористичної атаки в селі Гроза отримають грошову допомогу з обласного бюджету. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, відповідне рішення сьогодні ухвалила спільна комісія ХОВА та Харківської обласної ради.

Відповідно до рішення, з обласного бюджету буде виділено по 30 тис. грн допомоги 37-ми родинам загиблих у селі Гроза. Ще 6 сімей, де постраждалі перебувають у важкому стані, отримають по 50 тис. грн.

Крім того, начальник обласної військової адміністрації повідомив, що триває робота над залученням міжнародних партнерів України до допомоги постраждалим у с. Гроза. Зокрема, вже досягнуто домовленостей із Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ щодо виплат 6600 грн на кожну постраждалу дитину та кожній постраждалій родині, де є діти. Також ХОВА має домовленість із французькою гуманітарною організацією ACTED, що є партнером ООН, про виплати 10800 грн на кожну постраждалу особу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що постраждалі від війни українці можуть отримати грошову допомогу від Естонської ради у справах біженців. 

У Мінреінтеграції пояснили, що українці, які постраждали від війни, можуть отримати виплати у розмірі 3600 гривень на одну людину. Кошти надходитимуть упродовж 3 місяців на банківський рахунок. Звернутися за грошовою допомогою можна через 6 місяців після отримання попередньої виплати. Пріоритет для отримання грошової допомоги надається найбільш вразливим категоріям населення.




Джерело: https://t.me/synegubov/7243
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися