Які проблеми на Харківщині вирішуватимуть першочергово

Серед пріоритетів - розмінування, відновлення житла та створення робочих місць

Заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська зустрілася з представниками МОМ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

На зустрічі обговорили нагальні проблеми області та шляхи їх розв'язання - у полі зору сторін були плани гуманітарної місії, її функціонування в регіоні, а також діяльність робочої групи з питань впровадження сталих рішень в області.

Віта Ковальська розповіла, що перед Харківською областю стоїть кілька пріоритетних задач. Перша – це розмінування. Станом на зараз в області 1,3 мільйона гектарів території, забрудненої вибухонебезпечними предметами. Друга задача – забезпечення житлом людей, які через збройну агресію рф втратили свої домівки. Третя – створення робочих місць, в тому числі для 520 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані на території області. 

Радник з питань сталих рішень МОМ Йоханнес Фромхольт, в межах діяльності робочої групи, до якої увійшли представники кількох агентств ООН, розповів про наміри створити пілотний проєкт підтримки двох громад Харківщини – Чугуївської та Балаклійської. 

За умови успіху цього проєкту в межах пілотних громад розглядається перспектива його масштабування на Харківську область в цілому.

В рамках проєкту надаватиметься підтримка громадам та ВПО, які постраждали від російської агресії. “Наразі бачимо три напрямки, за якими плануємо працювати: збір та аналітика даних у громадах; розробка робочого плану відновлення громад; безпосередня допомога у відбудові громад”, – розповів  Йоханнес Фромхольт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області зміниться підтримка ВПО.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися