У Харкові штрафують за рекламу: що відомо

Мовою реклами в Україні є державна мова

У суді було доведено правомірність застосування штрафу за порушення Закону України “Про рекламу”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області. 

Відділ правового забезпечення головного управління служби довів у суді наявність підстав застосування до суб’єкта господарювання штрафних санкцій за порушення Закону України “Про рекламу”. Йшлося про наступне: 

  • розміщення недержавною мовою зовнішньої реклами з інформаційним полем: "СТРОЙМАТЕРИАЛЬІ...", "СТРОЙМАТЕРИАЛЬІ..." на проспекті Ювілейному в Харкові; 

  • ненадання документів, у тому числі щодо вартості розміщеної реклами, на вимогу Головного управління. 

Кіровоградський окружний адміністративний суд 25 вересня 2023 року задовольнив позов в повному обсязі. 

У Головному управлінні нагадали, що відповідно до частини 1 статті 6 Закону України "Про рекламу" мовою реклами є державна мова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Держпродспоживслужбі в Харківській області розповіли про умови повернення товару в магазин, який не підлягає обміну.

Відповідно до чинного законодавства, ювелірні вироби належної якості повернути в магазин не можна.  

Однак у випадку неналежної якості товару, протягом гарантійного строку споживач має право пред’явити претензії продавцю.

Довести, що товар неякісний можна шляхом проведення експертизи за письмовою заявою споживача до суб’єкта господарювання, у якого був придбаний даний виріб.

Детальніше про умови повернення товару та проведення експертизи, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися