Харків'ян попередили про штрафи: кого та за що карають

Штраф за викидання побутових відходів у не відведених для цього місцях становить від 340 до 1,7 тис. грн

КП “Комплекс з вивозу побутових відходів” продовжує боротися з порушниками Правил благоустрою Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

На підприємстві розповіли, що з початку року відділ контролю зафіксував 52 випадки незаконного викидання великогабаритних побутових відходів. Працівники відділу провели роз'яснювальні бесіди з 30 порушниками. За результатами бесід були укладені договори про надання послуг з поводження з побутовими відходами. При цьому завдані підприємству внаслідок ліквідації стихійних сміттєзвалищ збитки - відшкодовані.

Директор КП Олексій Артикуленко зазначив, що всі випадки утворення стихійних звалищ детально фіксуються. 

“Матеріали надсилаються до адміністративної комісії міста, яка ухвалює рішення про накладання штрафу. У разі несплати штрафу, для примусового стягнення, матеріали направляються до виконавчої служби, і в процесі здійснення виконавчого провадження блокується банківський рахунок порушника”, - пояснив він.

Викидання побутових відходів у не відведених для цього місцях карається штрафом у розмірі від 340 до 1,7 тис. грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у суді було доведено правомірність застосування штрафу за порушення Закону України “Про рекламу”. 

Відділ правового забезпечення головного управління служби довів у суді наявність підстав застосування до суб’єкта господарювання штрафних санкцій за порушення Закону України “Про рекламу”.

У Головному управлінні нагадали, що відповідно до частини 1 статті 6 Закону України "Про рекламу" мовою реклами є державна мова.

Детальніше, яку компанію оштрафували, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися