В одній з громад Харківщини звернулися до юнаків: що сталося

Приписка юнаків буде проводиться у період січень – березень 2024 року

У Дергачівській міській раді звернулися до юнаків 2007 року народження та повідомили про проведення приписки, пишуть "Коментарі. Харків".

“Відповідно до Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу", постанови Кабінету Міністрів України від 21.03.02 р. №352 "Про затвердження положення про підготовку і проведення призову громадян на строкову військову службу" в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 20 січня 2021 р. № 100 в період січень – березень 2024 року проводиться приписка юнаків, яким у рік приписки виповнюється 17 років”, - уточнили у міській раді.

Приписці до призовних дільниць підлягають усі допризовники, які проживають на території громади, крім осіб, що відбувають покарання в установах виконання покарань або до яких застосовано примусові заходи медичного характеру.

Для приписки до призовної дільниці громадяни України зобов'язані надати необхідні документи, перелік яких встановлюється Міністерством оборони України.

Відповідно до вимог чинного законодавства, за неявку без поважних причин юнаки притягуються до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу.

“За більш детальною інформацією звертайтеся до Першого відділу Харківського РТЦК та СП, або за телефоном: +38 (095) 204-23-00”, - уточнили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківському обласному ТЦК та СП закликають військовозобов’язаних дотримуватися правил військового обліку. Також уточнили питання військового обліку жінок. Детальніше про це читайте тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися