У Харківській області звернулися до військовозобов'язаних: що сталося

Невиконання правил військового обліку тягне за собою відповідні наслідки у вигляді адміністративного правопорушення

У Харківському обласному ТЦК та СП закликають військовозобов’язаних дотримуватися правил військового обліку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Начальник відділу військового обліку, бронювання та впровадження ЄДР військовозобовʼязаних сектору мобілізаційно-оборонної роботи Харківського ОТЦК та СП Любомир Хомицький наголосив, що потрібно оновлювати дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Також він розповів про військовий облік жінок.

Любомир Хомицький зазначив, що порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів регламентує відповідна постанова Кабінету Міністрів України №1487, яка вступила в дію 30 грудня 2022 року.

За його словами, відповідно до норм законодавства, кожен громадянин України чоловічої статі повинен мати військово-обліковий документ, форма якого чітко встановлена. Для військовозобов’язаних – або військовий квиток, або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

Любомир Хомицький уточнив, що військовий облік ведеться на підставі зареєстрованого місця проживання або перебування. Тому якщо громадянин змінив місце проживання або є ВПО, він підлягає взяттю на військовий облік відповідно до нового місця реєстрації. Прибути до РТЦК він повинен з паспортом громадянина України та наявними ВО документами.

Невиконання правил військового обліку тягне за собою відповідні наслідки у вигляді адміністративного правопорушення.

Щодо військового обліку жінок, то Любомир Хомицький розповів, що згідно з законодавством жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я, за віком і закінчили заклади професійної, профтехнічної, базової передвищої або вищої освіти й здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов’язаних. Тобто закон вимагає, щоб жінки, які здобули ці спеціальності, прибували до РТЦК з метою визначення наявності військового обов’язку для них.

Тільки після проходження жінками медогляду та рішення військово-лікарської комісії буде визначатися подальший порядок взяття на облік, проходження чи не проходження служби.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області покарали військовозобов'язаного. Що він скоїв, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися