Що робиться зараз та до чого готуються у школах Харкова

Скільки містян можуть перебувати у комунальних пунктах незламності

У Харківській міській раді розповіли, що “пункти незламності” зможуть прийняти понад 300 тисяч харків’ян. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У приміщеннях шкіл та адміністрацій районів міста Харкова розгорнуто 74 стаціонарні “пункти незламності”.

Як повідомили в Департаменті з питань забезпечення життєдіяльності міста, одночасно вони можуть розмістити 13,4 тис. осіб. Таким чином, орієнтовна пропускна можливість комунальних “пунктів незламності” складає:

  • за умови перебування однієї особи протягом 1 год – 322,2 тис. осіб;

  • за умови перебування однієї особи протягом 2 год – 161,1 тис. осіб;

  • за умови перебування однієї особи протягом 3 год – 107, 4 тис. осіб. 

“Усі "пункти незламності" оснащені генераторами та опалювальними пристроями, а також мають достатній запас питної та технічної води. У випадку аварійного відключення електропостачання або теплової енергії більш ніж на три години харків’яни зможуть там підзарядити ґаджети, випити гарячого чаю та отримати безперешкодний доступ до інтернету”, - пояснили у міській раді.

У міській раді уточнили, що значна частина пунктів одночасно працює і як пункти видачі гарячого харчування. Зокрема, лише у Немишлянському та Індустріальному районах безплатні комплексні обіди щодня отримують понад 10 тис. мешканців.

Нагадаємо, під час пресконференції міський голова Ігор Терехов повідомив, що усі комунальні “пункти незламності” на 100 % готові до цілодобової роботи під час можливих блекаутів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що робиться у школах Салтівського району Харкова.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися