Субсидії по-новому: хто не отримає допомогу на оплату ЖКП

Перед призначенням субсидії будуть аналізувати майновий стан споживача

Мешканцям Харківщини, дохід яких не дозволяє самостійно платити за ЖКП, держава може надати грошову допомогу у вигляді житлової субсидії. Отримати житлову субсидію можуть сім’ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Безлюдівської селищної ради. 

Цей платіж обчислюється індивідуально, за єдиною формулою, і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу.

picture

Тож, якщо сума всіх квитанцій вища за обов’язковий платіж, споживачі потенційно можуть отримати субсидію.

При цьому варто пам'ятати, що крім матеріального, ще додатково аналізуватимуть майновий стан споживача (наявність кількох квартир, дороговартісних автомобілів, депозитів тощо). 

У селищній раді нагадали, що цього літа для забезпечення житловими субсидіями найбільш вразливих верств населення було:

  • спрощено критерії їх отримання для прийомних та багатодітних сімей, сімей, у яких на початок місяця, з якого призначається субсидія, проживають троє і більше дітей, а також сімей, до складу яких входить особа з інвалідністю. Так, при призначенні субсидії не враховуватиметься наявність в таких родин автівок, які є не предметом розкоші, а життєво необхідною річчю;

  • встановлено соціально справедливий підхід щодо невраховування до сукупного доходу родин доходи членів сімей, які перебувають за кордоном понад 60 днів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про нові тарифи на опалення в одній з громад області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися