Громади Харківщини отримали допомогу: що доставили

Гуманітарний штаб допоміг 12 громадам

Впродовж тижня Обласний гумштаб відправив майже 10 тисяч проднаборів, понад 1,6 тонни продуктів, одяг та будматеріали. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.

Впродовж минулого тижня, з 9 по 13 жовтня, Харківський обласний гуманітарний штаб доправив 9400 продовольчих наборів до Нововодолазької, Лозівської, Слобожанської, Зачепилівської, Балаклійської, Валківської, Донецької громад, а також ГО "Дія" для подальшого розповсюдження серед населення.

На потреби жителів Золочівської, Нововодолазької, Лозівської, Куп'янської, Зачепилівської, Балаклійської, Краснокутської громад та Харківської академії неперервної освіти також передали 1681 кілограм продуктів харчування. Крім цього, для жителів Вовчанської громади доправили 2 тонни одягу, а для Новопокровської ТГ – 50 OSB-листів.

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова триває системне постачання гуманітарної допомоги до громад регіону.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про допомогу харківським немовлятам. "Міжобласному спеціалізованому медико-генетичному центру - центр рідкісних (орфанних) захворювань" передали партію харчування для немовлят та комплекти для зважування дітей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Харківської обласної ради. Радник голови Харківської обласної ради Євгеній Грицьков зазначив, що в рамках співпраці Харківської обласної ради з Асоціацією "Медична та благодійна допомога Франція-Україна", Aide Médicale et Caritative France-Ukraine (AMCFU) спільно з ВГО "Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги" та компанії Санагро Україна, в черговий раз Харківщина отримала партію гуманітарної допомоги. За словами клінічного експерта, керівниці проєкту Регіонального центру неонатального скринінгу, директора Українського інституту мітохондріальної та епігеномної медицини ХНМУ Олени Гречаніної дитяча суміш, яку отримав заклад, наразі є вкрай необхідною.  "Кількість дітей, які сьогодні потребують такого харчування, саме з таким переліком складових суміші, дуже велика. Всім дітям у яких є зниженні показники вітаміну D в організмі та інших компонентів, ми даватимемо цю суміш. Тому допомога зараз дуже у нагоді. Також вдячні за ваги, які отримав центр, бо кожного дня  центр приймає до ста пацієнтів, і ми маємо контролювати їх показники", - зазначила Олена Гречаніна.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися