Харківські немовлята отримали допомогу: хто передав

Товари, що отримали медзаклади, були вкрай необхідними

"Міжобласному спеціалізованому медико-генетичному центру - центр рідкісних (орфанних) захворювань" передали партію харчування для немовлят та комплекти для зважування дітей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з соцмереж Харківської обласної ради.

Радник голови Харківської обласної ради Євгеній Грицьков зазначив, що в рамках співпраці Харківської обласної ради з Асоціацією "Медична та благодійна допомога Франція-Україна", Aide Médicale et Caritative France-Ukraine (AMCFU) спільно з ВГО "Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги" та компанії Санагро Україна, в черговий раз Харківщина отримала партію гуманітарної допомоги. За словами клінічного експерта, керівниці проєкту Регіонального центру неонатального скринінгу, директора Українського інституту мітохондріальної та епігеномної медицини ХНМУ Олени Гречаніної дитяча суміш, яку отримав заклад, наразі є вкрай необхідною. 

"Кількість дітей, які сьогодні потребують такого харчування, саме з таким переліком складових суміші, дуже велика. Всім дітям у яких є зниженні показники вітаміну D в організмі та інших компонентів, ми даватимемо цю суміш. Тому допомога зараз дуже у нагоді. Також вдячні за ваги, які отримав центр, бо кожного дня  центр приймає до ста пацієнтів, і ми маємо контролювати їх показники", - зазначила Олена Гречаніна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення обласної травматологічної лікарні у Харкові. Тривають відновлювальні роботи Харківської обласної клінічної травматологічної лікарні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.  Комплекс обласної травматології зазнав ворожих ударів навесні минулого року. Одна з ракет влучила в верхні поверхи, де розміщувались рентген-кабінет та клінічна діагностична лабораторія. Під час підготовки до відновлювальних робіт будівельникам довелось демонтувати стіни, підлогу та стелю. Ремонтні роботи в медзакладі здійснюють за рахунок обласного бюджету. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, його заступник Михайло Харнам проінспектував процес відновлення. "Було замінено інженерні комунікації. Розведено вентиляційні канали. Тривають штукатурні та оздоблювальні роботи в кабінетах та коридорах. Окремо приводиться до ладу вхідна група та пандус. Усі роботи виконуються з огляду на медичні та технічні норми", - розповів Михайло Харнам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися