У центрі Харкова другий день поспіль студенти-медики виходять на мітинг

Студенти просять підтримати їхню вимогу щодо зміни алгоритму розрахунків оцінювання іспитів КРОК

У центрі Харкова, біля будівлі головного корпусу ХНУ ім. Каразіна, вже другий день поспіль студенти-медики виходять на мітинг. Вони скандують, що їм дали дуже мало часу на підготовку до тестування, а питання - занадто складні.

Так, студенти 6 курсу просять підтримати їхню вимогу щодо зміни алгоритму розрахунків оцінювання іспитів КРОК. Про це "Коментарям" розповіли в прес-службі університету.

"Зі свого боку адміністрація університету веде з протестуючими студентами постійну комунікацію, звернення студентів,як тільки вони їх чітко сформулюють і передадуть нам, будуть передані в Центр тестування при МОЗ", - зазначили в ХНУ.

picture

У свою чергу директор міжнародного Інституту освіти Навроцький Олексій заявив, що іноземні студенти просто намагаються випередити низькі оцінки.

"Іспит був проведений адекватно, результатів ще немає. Такі демонстрації відбуваються щороку. Зазвичай, ця проблема ліквідується щойно студенти отримують результати оцінювання. Тому, ніякого конфлікту немає. Студенти таким чином просто намагаються звернути на себе увагу", - підкреслив Навроцький.

Варто відзначити, що КРОК є обов'язковим іспитом для випускних курсів студентів-медиків. Тест складається з 200 питань. Тестування триває 3 години 20 хвилин. (4 години для студентів іноземного факультету). Тест має 99 варіантів.

Нагадаємо, пробне ЗНО стартує вже 15 червня, а основна сесія – з 25-го. У цьому році у зв'язку з коронавірусом Зовнішнє незалежне оцінювання проходитиме за новими правилами. Читайте за посиланням.



Джерело: https://kharkov.comments.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися