Скільки коштів витратять на ремонт дороги в одній з громад Харківщини

Капітальний ремонт відрізка дороги буде коштувати близько 80 млн грн

На ремонт під'їзної дороги до с.Бірки спрямували 3 млн 200 тис. грн. Таке рішення депутати міської ради ухвалили на сесії Зміївської міської ради 16 жовтня, повідомляють "Коментарі. Харків".

У міській раді нагадали, що вказана дорога перебуває на балансі ДП "Дороги Харківщини". А, за словами Зміївського міського голови Павла Голоднікова, на період воєнного стану фінансування ДП "Дороги Харківщини" призупинено.

Павло Голодніков пояснив: "Якщо ми раніше ремонтували дороги, балансоутримувачем яких є державне підприємство, на умовах співфінансування, то цьогоріч у них взагалі немає коштів на дорожні ремонти”. Очільник міста зазначив, що під'їзд до села Бірки знаходиться у жахливому стані, а цією дорогою пролягає й автобусний маршрут. “Якщо ми не відремонтуємо його у цьому році, то у наступному ремонтувати вже буде нічого. Ми прийняли рішення 100% профінансувати поточний ремонт дороги протяжністю 3,2 км із місцевого бюджету і направити ці кошти ДП "Дороги Харківщини", - пояснив рішення міський голова.

Він наголосив, що капітальний ремонт цього відрізку буде коштувати близько 80 мільйонів. Тому вирішили зупинитися на поточному ремонті.

За словами міського голови, ДП "Дороги Харківщини" вже провели тендерні процедури, і невдовзі ремонтні роботи будуть розпочаті.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Зміївській міській раді з місцевого бюджету спрямували кошти на потребу силовиків. Депутати надали субвенцію з місцевого бюджету державному бюджету на придбання FPV дронів та DJI Mavic 3 для потреб військової частини А0501 у Харківській області – 500 тисяч грн.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися