Стало відомо, що буде зі зв'язком у випадку блекауту

Сучасна технологія дозволяє бути онлайн, якщо немає світла протягом 72 годин

Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в етері національного телемарафону розповів, що буде зі зв'язком у випадку блекауту, повідомляють "Коментарі. Харків".

За його словами, в Україні впродовж року покращували зв’язок, щоб він був у разі блекауту.

"Тому закуповуються операторами акумулятори, і системи резервного живлення, і громадяни активно переходять на енергоощадні інтернет мережі. І цей останній інструмент є досить ефективним", – зазначив Михайло Федоров.

Він також рекомендує українцям звернутися до своїх операторів та дізнатися чи є в них така послуга як PON. “Це сучасна технологія, яка дозволяє бути онлайн, якщо немає світла протягом 72 годин”, – додав Федоров.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові триває підготовка до осінньо-зимового періоду, у тому числі й до тривалого відключення світла. У КП “Харківводоканал” розповіли, де харків'яни можуть набрати воду у випадку тривалого відключення світла. 

На компідприємстві зазначили, що бригади комплексу “Харківводопостачання” у поточному році упорядкували 1447 водорозбірних колонок у всіх районах міста.

У “Харківводоканалі” наголосили, що реставрація колонок – один із напрямків у програмі створення джерел альтернативного забезпечення водою харків'ян. У компідприємстві підсилили увагу до цього напряму, адже воєнні дії не закінчились. І ворожі обстріли й надалі будуть спрямовані на ураження енергетичних об'єктів, а це спричинить тимчасові перебої у роботі насосних станцій.

Де можна набрати воду у випадку блекауту в Харкові читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися